VELIKA ANDALUZIJSKA TURA - HIT PUTOVANJE
 • Listing
 • Listing
 • Listing
 • Listing
 • Listing
 • Listing
 • Listing
 • Listing
 • Listing
 • Listing
 • Listing
 • Listing

Aranzman: Sevilja-Malaga-Granada-Kordoba
prevoz: avion
Trajanje aranzmana: 01.10.-08.10.2019

SPANIJA - ANDALUZIJA
VELIKA ANDALUZIJSKA TURA U OKTOBRU
SEVILJA – MALAGA-KORDOBA-GRANADA-KADIZ
ALHAMBRA-TOREMOLINAS-RONDA
01.10.-08.10.2019 - GRUPNI ARANZMAN
AVIO KARTE+TAKSE+6 NOCENJA U HOTELIMA SA 3/4* + OBILASCI+TRANSFERI
CIJENA: 699 EURA ( AERODROMSKE TAKSE UKLJUCENE U CIJENU )
Andaluzija je najjužnija i najveća španska regija sa prelijepim gradovima i živopisnim bijelim selima. Sa oko 8 miliona stanovnika i 87.268 km2 površine, prostranija je i mnogoljudnija od polovine evropskih zemalja. Asocijacija na najtipičnije slike vezane za Španiju: flamenko, borbe bikova, jarke boje i strast. Ljepotom je inspirisala mnoge velike pisce, pjesnike i slikare. Zavičaj je velikih slikara, Pabla Pikasa i Velaskeza. Ovo je jedinstveno mjesto gdje se susreću istok i zapad u egzotičnoj mješavini hrišćanske, mavarske, jevrejske i ciganske kulture. 

Program putovanja:
1.dan. 01.10.2019 / Utorak/ PODGORICA - DUBROVNIK –MADRID- MALAGA

Okupljanje grupe na parkingu kod Delta City u 04:15 h. Transfer iz Podgorice do Dubrovnika.. Polijetanje sa Dubrovačkog aerodroma u 10:40 h. Slijetanje u Madrid u 13:40. Transfer autobusom do Malage. Dolazak u hotel u Benalmadeni. Smjestaj u hotel. Slobodno vrijeme. Nocenje.
 
2.dan 02.10.2019 / Srijeda / BENALMADENA-MALAGA
Dorucak. Odlazak u popodnevno razgledanje Malage. Panoramsko pjesacka tura:. Ovaj španski lučki grad, smješten na obalama Mediterana, pun je tragova istorije ali i pulsirajućeg modernog života. Malaga je rodno mjesto slikara Pabla Pikasa i jedan od muzeja je posvećen upravo njegovom opusu. Osim po širokim avenijama sa drvoredima palmi i parkovima sa tropskim rastinjem, grad je prepoznatljiv i po mavarskoj tvrđavi Gibralfaro i palati Alkasaba za koju kažu da je bila ravna Alhambri ali je tokom vjekova ostavljena nebrizi. Panoramski obilazak grada: Plasa de la Mersed, Plasa de Toros, La Malageta, katedrala, stara gradska četvrt, Plasa de la Konstitusion... Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti I odmor. Povratak u Toremolinas. Noćenje.
 
3.dan 03.10.2019 / Cetvrtak / TOREMOLINAS-GRANADA-ALHAMBRA
Dorucak. Slobodno vrijeme ili fakultativni odlazak za Granadu. Vožnja autobusom ka zaleđu i podnožju planine Sjera Nevada, do Granade, najposjećenijeg grada Španije zahvaljujući veličanstvenoj Alhambri i mnoštvu kulturno-istorijskih spomenika nastalih pod uticajem različitih civilizacija i kultura. Odlazak u kraću šetnju istorijskim centrom grada do Katedrale i upoznavanje sa istorijom i arhitekturom Granade. Obilazak Alhambre, najznačajnijeg mavarskog kulturno-istorijskog spomenika Andaluzije. Alhambra (što na arapskom znači crvena tvrđava) izgrađena je u IX vijeku kao otmena palata mavarskih kalifa. Razgledanje mešuara (sudnice), šetnja kroz kraljevsku salu, dvorište mirti... Razgledanje privatnih odaja kalifa: Dvorište lavova, sala dvije sestre, sala Abenseraha... fontana mudrosti, šetnja parkovima Heneralife. Nakon obilaska Alhambre slobodno vrijeme za odmor. Povratak u Toremolinas. Nocenje.
 
4.dan 04.10.2019 / Petak /  BENALMADENA-RONDA-KADIZ-SEVILJA
Dorucak. Napustanje hotela. Voznja prema Rondi  koja se uzdiže na 750 m nadmorske visine i čiji se pejzaž može svrstati u svojevrsno čudo prirode. Naime, grad je smješten na vrhu dvije ogromne krečnjačke stijene između kojih je provalija dubine od oko 120 m i veliki most Puente Nuevo, glavna atrakcija Ronde. Obilazak grada koji je poznat i kao mjesto “rođenja“ koride i u kome se nalazi jedna od najstarijih i najljepših kružnih arena u Španiji izgrađena 1785. godine. Otac i sin Francisko i Pedro Romero su sredinom XVIII vijeka propisali pravila borbe sa bikovima koja su, uz manje dopune, ostala nepromijenjena do danas. Veliki ljubitelji koride, Ernest Hemingvej i Orson Vels, bili su česti posjetioci Ronde. Nakon šetnje gradom nastavak putovanja prema planinskom vijencu putem sa serpentinama odakle se pruža predivan pogled na brojna ,udaljena  bijela španska sela, čije se konture pojavljuju na obroncima planinskih visova Vožnja prema jugu, ka luci Kadis, glavnom gradu istoimene provincije i trećem po veličini gradu Andaluzije. Grad, koji su osnovali Feničani, jedan je od najstarijih gradova Španije. Smješten u zalivu u koji duboko uranja Atlantik, specifičan po tipičnoj andaluzijskoj arhitekturi – visokim bijelim kućama sa malim kulama (vidikovcima) na krovu, mnoštvom parkova i vrtova sa tropskom vegetacijom čini ga jednim od najšarmantnijih gradova juga Španije.. Slobodno vrijeme. Nastavak voznje za Sevilju. Po dolasku u Sevilju. smjestaj u hotel.  Slobodno vrijeme. Nocenje. 
 
5. dan. 05.10.2019.  / Subota / SEVILJA
Dorucak.  Dorucak. Odlazak u panoramsko pjesacki obilazak grada :Sevilja je najveći grad južne Španije, četvrti po veličini i svakako jedan od najraskošnijih gradova Iberijskog poluostrva. Ona je i grad Don Huana i Karmen, Seviljskog berberina i flamenka.Panoramsko razgledanje grada: ostaci nekadašnjih mavarskih zidina, Crkva Makarena, Korida Real Maestansa, kula “Torre del Oro”, vrtovi Muriljo, zdanje Univerziteta koje je nekada bilo Fabrika duvana, parkovi i velelepne zgrade sagrađene 1929. godine za Svjetsku izložbu u okviru kojih se nalaze pavijoni nekoliko latinoameričkih zemalja, Trg Španije – polukružno zdanje sa mostovima i fontanama koje je 1929, za vrijeme Svjetske izložbe, bilo glavni paviljon za izlaganje, obilazak parkova Marije Luize. Nastavak razgledanja šetnjom do kvarta Santa Kruz i obilazak treće po veličini Katedrale na svijetu (u kamenu temeljcu ovog zdanja uklesano je: „Napravićemo nešto za šta će svi na svijetu misliti da smo ludi!”), Kolumbovog groba, kraljevske kapele, oltara... La Hiralde (La Giralda), tornja smještenog tik uz katedralu. Ovaj, nekada, minaret džamije pretvoren je u crkveni toranj do čijeg vrha se stiže pješke strmom stazom. Sa vrha tornja pruža se božanstveni pogled ne samo na Sevilju već i na obod grada i okolne brežuljke. Fakultativni odlazak na flamenco.  Nocenje.
 
6.dan 06.10.2019 / Nedelja /  SEVILJA-KORDOBA
Dorucak. Napustanje hotela.   Dan za idividualne obilaske i uživanje u Sevilji. Preporučujemo da posjetite Kraljevsku palatu i vrtove Alkazara, Muzej Lijepih umjetnosti, Bolnicu milosrđa, Pilatovu kuću i mnoge divne barokne crkve. Sevilja je svakako najljepši grad na ovom putovanju. Cilj nam je da ga doživite na najbolji način, a u ovom danu možete da uživate onako kako Vi želite, lokacija hotela Vam svakako to omogućava… Polazak za Kordobu u popodnevnim casovima. Vožnja živopisnim predjelima Andaluzije, kroz žitnicu Španije, do Kordobe, grada koji se nalazi u srcu ruralnog dijela Andaluzije, na obali rijeke Gvadalkivir. Po dolasku smjestaj u hotel.  Noćenje.
 
7.dan 07.10.2019/ Ponedeljak/ KORDOBA-MADRID
Dorucak. Napustanje hotela do 12h. Odlazak u obilazak grada.   Ovo je grad koji je sačuvao arhitektonske bisere kao što su stari rimski most, Meskita džamija i jevrejska četvrt. Kraća šetnja starim dijelom grada. Kao u Sevilji i u Kordobi je postojala velika jevrejska četvrt, jedna od najvećih u Evropi, La Huderija, koju je 1984. UNESCO proglasio svjetskom kulturnom baštinom. U jevrejskoj četvrti nalazi se i stara Sinagoga, diskretno smještena usred Jevrejske ulice, sagrađene u mudehar stilu u XIV vijeku i potvrda je prosperiteta jevrejske zajednice u doba Kordobskog kalifata. Ispred Sinagoge se nalazi i statua Ben Maimonidesa, jednog od najčuvenijih filozofa svog vremena. Ovo je i grad Hulija Romera, slikara kome su lokalne cigančice bili modeli za lik Bogorodice, ali i grad čuvenog toreadora El Kordobesa, grad uskih ulica i kuća sa karakterističnim unutrašnjim dvorištem (patio). Razgledanje Meskite (najveće džamije zapadnog Islama srednjeg vijeka – poznata i kao Muzej 1.000 stubova), dvorišta narandži. Meskitu su posle skoro pet vjekova, krajem XII hrišćani pretvorili u crkvu. Danas je muzej na listi UNESCO svjetske kulturne baštine. Sagrađena je između VIII i X vijeka a ono najljepše u njoj je nepregledni niz od preko 850 stubova sa crveno bijelim lukovima od cigle, kamena, jaspisa i granita.Slobodno vrijeme. Polazak za Madrid oko 20h
 
8. dan. 08.10.2019 / Subota/  MADRID-DUBROVNIK-PODGORICA
Rani jutarnji dolazak u Madrid.  Odlazak na aerodrom u Madridu. Let za Dubrovnik je u 07:10h. Dolazak u Dubrovnik u 10h. Transfer sa aerodroma Cilipi do Podgorice. Kraj programa.
 
U CIJENU ARANZMANA  JE UKLJUCENO :
• Avionska karta na relaciji Dubrovnik – Madrid - Dubrovnik
• Transfer : Podgorica – Dubrovnik – Podgorica,
• 3 noćenja u hotelu  sa 3* u   Toremolinasu  na bazi N/D
   2 nocenja u hotelu sa 3/4* u Sevilji
   1 nocenje u hotelu sa 3* u okolini Kordobe,
• Transferi  aerodrom-hotel-aerodrom
   Obilasci po programu
• Usluge vodica tokom cijelog putovanja
•aerodromske takse


U CIJENU ARANZMANA NIJE UKLJUČENO :
• Fakultativni izlet Granada I Alhambra I ulaznice za muzeje I Crkvu Meskita u Kordobi:
• Putničko osiguranje 10 € ( moze se uzeti u agenciji )
• Individualni troškovi
•lokalne takse ,placaju se na recepciji hotela ( jedan euro po noci po osobi)
•doplata za jednokrevetnu sobu 160 eura

Napomene :
-Za realizaciju ovog putovanja je potrebno minimum 35 osoba
-Za realizaciju fakultativnih izleta je potrebno minimum 25 osoba.  Za fakultativni izlet Granada I Alhambra se potrebno prijaviti prilikom prijave za aranzman


NACIN PLACANJA:
-mogućnost plaćanja na 3 rate, s tim sto je  potrebno uplatiti prilikom prijave 250 eura a zadnju ratu 20 dana prije putovanja
-mogućnost plaćanja na 6,9,12 rata kreditiranjem kod banaka

 


PARTNERI
 • www.filiptravel.rs/
 • www.1atravel.rs
 • www.costacruise.com
 • www.alitalia.com
 • www.airserbia.com
 • montenegroairlines.com
 • www.msckrstarenja.com
 • www.turkishairlines.com