MILANO – VERONA – ĐENOVA – LUGANO – SIRMIONE – KOMO - NOVA GODINA 2023
 • Listing
 • Listing
 • Listing
 • Listing
 • Listing
 • Listing
 • Listing
 • Listing
 • Listing
 • Listing
 • Listing
 • Listing

Prevoz:autobus
Trajanje aranzmana: 29.12.-03.01.2023

NOVA GODINA 2023

MILANO – VERONA – ĐENOVA – LUGANO – SIRMIONE – JEZERO KOMO – JEZERO GARDA
CIJENA : 220,00 € 
ZA PRIJAVE DO 15. NOVEMBRA ILI POPUNJAVANJA SLOBODNIH PROMOTIVNIH MJESTA

6 dana / 29.12. – 03.01.2023
PREVOZ, HOTEL SA DORUČKOM, VODIČ


                                                                

Milano, prestonica Lombardije, ima oko 1,3 miliona stanovnika. Najveći je industrijski grad Italije i centar mode – dizajnera, umjetnika, fotografa, manekena. Milano je moderan grad sa starom dušom; ima stari dio grada sa zanimljivim građevinama i palatama, zbog čega privlači brojne turiste. Smatra se „privrednim srcem“ Italije; svjetski je poznat privredni, modni i medijski centar.

Dobrodošli u grad ljubavi! Dobrodošli u grad romantike! Dobrodošli u Veronu!U sjevernoj Italiji, u pokrajini Veneto, na površini od 206 km2, nalazi se omiljena turistička destinacija, središte Šekspirove poznate drame „Romeo i Julija“ – Verona. Veo misterije nadvija se nad Veronom: detalji rane istorije nisu poznati, kao ni porijeklo njenog imena. Ali, ono što je vidljivo jeste da je Verona grad sa dugom istorijom, pun zanimljivih građevina i trgova, okružen zidinama. Zbog toga je poznata i kao „mali Rim“.
Jezero Komo je dio čuvene regije Lombardija i predstavlja jedno od najromantičnijih mjesta cijele Italije. Nalazi se između Milana i Švajcarske i predstavlja prirodnu granicu sa Švajcarskom. Njegova magična kombinacija Mediterana i alpskih vrhova, specifična arhitektura vila i kuća, drveni dizajn kao i tradicionalna i romantična vožnja brodićem po jezeru, privlači godišnje veliki broj turista iz svih krajeva svijeta.
Jezero Garda se nalazi u sjevernom dijelu Italije, između pokrajine Lombardije, Veneta i Trentina. Najveće je jezero u Italiji. Zbog blage klime, prirodnih ljepota, obala prepunih malih gradića i sela koja dodaju šarm na već postojeće prirodne ljepote, predstavlja idealno mjesto za odmor, uživanje u svježem vazduhu i prelijepom pejzažu. Posjetioce fasciniraju brojne atrakcije i istorijski spomenici, smješteni u gradu Garda, antičkom utvrđenom gradu Sirmione, gdje se nalazi zamak Skaliger sa rijetkim primjerom srednjevjekovne odbrambene luke, i drugim gradićima u okolini jezera. Kulinarska tradicija jezera dosta je bogata a veliki izbor specijaliteta može se probati u njegovim simpatičnim restoranima. U blizini jezera, u gradiću Castel Nuovo, nalazi se Gardaland, najpoznatiji zabavni park u Italiji.

Program putovanja:
1. DAN / CETVRTAK / 29.12.2022. / PODGORICA

Okupljanje putnika kod INA pumpe sa strane tržnog centra DELTA CITY u 13:15h. Polazak u 13:30h. Dnevno noćna vožnja preko Hrvatske i Slovenije sa kraćim pauzama za odmor i osvježenje.

2. DAN / PETAK / 30.12.2022. / MILANO

Dolazak u Milano i smještaj u hotel nakon 14:00h. Nakon kraćeg odmora odlazak na prvo upoznavanje Milana ( metro + pješačka tura ) modnog, privrednog i medijskog centra Italije i glavnog grada pokrajine Lombardija u pratnji turističkog vodiča: dvorac Sforca - Viskonti, Trijumfalna kapija, trg Trgovaca, Duomo, pokriveni pasaži - galerija Vitora Emanuela,Skala. Slobodno vrijeme. Noćenje.

3. DAN / SUBOTA / 31.12.2022. / MILANO - ĐENOVA - MILANO /

Doručak. Slobodno vrijeme za individualni obilazak Milana ili fakultativni odlazak za Đenovu. Đenova je jedna od najljepših luka na svijetu. Grad su osnovali Rimljani pod imenom Ligurija. Po dolasku, panoramsko razgledanje centra grada koji je proglašen djelom svjetske kulturne baštine, pod zaštitom UNESCO-a: Trg de Ferari na kome se nalaze opera i berza, Trg Mateoti sa palatom pravde - nekadašnja rezidencija duždeva, katedrala San Lorenco, via Garibaldi u kojoj su kuće bogatih đenovljanskih aristokratskih porodica, Trg pobjede, stara luka, via Balbi, Kraljevska palata. Slobodno vrijeme. Povratak u hotel. Priprema za doček Nove godine. U večernjim satima odlazak na trg (diskoteku) i doček Nove godine 2023. Individualan povratak u hotel. Noćenje.

4. DAN/ NEDELJA / 01.01.2023. /MILANO - KOMO - LUGANO - MILANO /

Doručak. Slobodno vrijeme za individualni obilazak Milana ili odlazak na fakultativni izlet za Komo i Lugano. Dolazak u Komo. Razgledanje grada: staro gradsko jezgro, Piazza Cavour, Katedrala, Vila Olmo, Piazza San Fedele... Vožnja brodom po jezeru. Jezero Komo je jedno od najljepših jezera u Evropi okruženo veličanstvenim Alpima i popularno je ljetovalište  aristokratije i bogatih ljudi još iz vremena Rimske imperije a danas stjecište zvijezda - Madona, Džordž Kluni, Stalone,...Vile Serbeloni, Melci d'Eril, Vila d'Este...Na obali jezera smješten je istoimeni gradić, čijim centrom dominira katedrala Duomo iz 15. vijeka, pravi dragulj italijanske umjetnosti. Četrdesetominutna vožnja brodom po jezeru tokom koje ćete uživati u pogledu na Alpe kao i u pogledu na luksuzne vile sa čarobnim vrtovima svjetskog džet seta. Polazak za Lugano, bajkoviti gradić koji se nalazi na istoimenom jezeru. Obilazak grada: katedrala Svetog Lorenca, trg Reforma sa gradskom kućom iz XIX vijeka, gradski park, Gradska kuca... Slobodno vrijeme za šetnju uz obalu ovog prelijepog jezera. Povratak za Milano. Noćenje.

5. DAN / PONEDELJAK / 02.01.2023. / MILANO - SIRMIONE - VERONA - PODGORICA /

Doručak. Napuštanje hotela. Polazak za Sirmione i Veronu. Dolazak na jezero Garda u podnevnim časovima. Obilazak mondenskog gradića Sirmione - dvorac Skalidjerija, najpoznatije ljetovalište na najvećem jezeru u Italiji. Slobodno vrijeme. Polazak za Veronu. Po dolasku obilazak grada: trg Bra, Arena, ulica Macini, trg Erbe, Danteov trg, crkva Santa Marija Antika i grobnica Skalidjerija, Romeova i Julijina kuća. Slobodno vrijeme. Polazak za Crnu Goru. Noćna vožnja kroz Italiju, Sloveniju i Hrvatsku sa kraćim pauzama za odmor.

6. DAN / PETAK / 03.01.2023. / PODGORICA

Dolazak u Podgoricu u popodnevnim časovima. Kraj programa.


U cijenu aranžmana je ukljuceno:
- prevoz modernim turistickim autobusom (TV,CD, klima) 
 -tri  nocenja sa doruckom (kontinentalni) u hotelu  sa  3* u okolini Milana
 -usluge licenciranog vodica tokom cijelog trajanja aranzmana
 -troskove organizacije putovanja.

U cijenu aranžmana nije ukljuceno:
-fakultativni izleti i ulaznice za muzeje
-individualni troskovi putnika
-medjunarodno zdravstveno osiguranje – 10 eura
-boravisna taksa tokom boravka u Milanu- 3 eura po noci po osobi (placa se na licu mjesta)


NAČIN PLAĆANJA:
 -mogućnost plaćanja na 3 rate, s tim sto je  potrebno uplatiti prilikom prijave 70 eura a zadnju ratu 7 dana prije putovanja
-mogućnost plaćanja na 6,9,12 rata kreditiranjem kod banaka


Za ovo putovanje važe OPŠTI USLOVI PUTOVANJA TURISTIČKE AGENCIJE MONTESOL TRAVEL SA BROJEM LICENCE 320 IZDATE OD MINISTARSTVA TURIZMA I ODRZIVOG RAZVOJA i sastavni su dio ugovora o putovanju.


Za ovo putovanje minimalni broj prijavljenih putnika je 40. U slucaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika agencija zadrzava pravo otkaza aranzmana najkasnije sedam dana prije polaska.

 


PARTNERI
 • www.filiptravel.rs/
 • www.1atravel.rs
 • www.costacruise.com
 • www.alitalia.com
 • www.airserbia.com
 • montenegroairlines.com
 • www.msckrstarenja.com
 • www.turkishairlines.com