ATINA & METEORI - NOVA GODINA 2023

Aranzman: Atina i Meteori
Prevoz: autobus
Trajanje aranzmana: 29.12.-03.01.2023

ATINA & METEORI - NOVA GODINA 2022 - SIGURAN POLAZAK
29.12.-03.01.2023
CIJENA: 200

PREVOZ, HOTEL SA DORUČKOM U CENTRU GRADA, VODIČ
Atina, u antička vremena moćni grad-država,a danas najveći i glavni grad Grčke.
Istorija ovog slavnog grada nikada nije prestala da fascinira svijet. Ime je dobila po svojoj zaštitnici, starogrčkoj boginji mudrosti Atini. Često se naziva kolijevkom zapadne civilizacije zbog svojih kulturnh doprinosa tokom 5. i 4. veka pre nove ere. Grad su svojim rođenjem i neprocjenjivim doprinosima u razvoju filozofije, književnosti, nauke, proslavili Platon, Aristotel, Sokrat, Perikle, Sofokle ...
Danas je Atina moderan i dinamičan kosmopolitski grad u kom se prepliću istorija i savremeni životni tokovi. Gostoprimstvo je tradicija a dobra zabava se podrazumijeva, bilo da ste u lokalnoj taverni ili u nekom od brojnih restorana, uz čuveno grčko vino i mediteransku kuhinju.
 

Program putovanja: 
1. DAN / CETVRTAK - 29.12.2022 / PODGORICA – ATINA /
Okupljanje putnika kod INA pumpe sa strane tržnog centra DELTA CITY u 18:15h. Polazak udobnim autobusom visoke turističke klase u 18:30h. Vožnja preko Albanije sa kraćim usputnim zadržavanjima radi  odmora grupe, noćna vožnja ka Grčkoj.

2. DAN / PETAK - 30.12.2022 / METEORI - ATINA
Dolazak u Kalambaku u ranim jutarnjim časovima. Obilazak jednog od manastira u ovoj jedinstvenoj grupi pravoslavnih manastira - čudu prirode i ljudske volje u neostvarenom i nesvakidašnjem ambijentu. Slobodno vrijeme. Nakon toga nastavaljamo putovanje do Atine. Po dolasku slijedi smještaj u hotel. Odlazak na prvo upoznavanje grada. Noćenje.

 3. DAN / SUBOTA - 31.12.2022 / ATINA – PELOPONEZ /
Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti ili odlazak na fakultativni obilazak Peloponeza - za sve koji žele da vide mjesta koja su se smatrala centrima drevne kulture. Razgledanje: Korintskog kanala koji povezuje Egejsko more sa Korintskim zalivom (Jonsko more) i odvaja Peloponez od grčkog kopna i na taj način ga tehnički čini ostrvom; Epidaurusa - najpoznatijeg lječilišta antičkog svijeta, poznatog po starom pozorištu koje oduševljava posetioce ne samo arhitekturom, već i jedinstvenom akustikom. Kao dio Asklepijevog svetilišta od 1988. godine je na UNESCO-vom popisu svijetske kulturne baštine;  Mikene - arheološkog bisera Peloponeza - najstarijeg grada na tlu Evrope gdje i danas stoje ostaci starog Akropolja, Lavlja vrata, dvorac mikenskih vladara i znamenita “Atrejeva riznica”. Povratak u Atinu. Priprema za doček Nove godine. Uveče odlazak na neki od gradskih trgova ili u neki od klubova na doček. Noćenje.

4. DAN / NEDELJA - 01.01.2023 / ATINA - SUNION /
Doručak. Prijepodnevni panoramski obilazak grada. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti ili fakultativni odlazak do rta Sunion – sa veličanstvenim ostacima hrama posvećenog bogu mora Posejdonu. Uzvišenje na kom se nalazi hram (nije predviđen ulazak u hram) je poznato i kao mjesto sa kog se posmatra zalazak sunca nad Egejskim morem, prizor koji je nadahnuo i poznatog romantičara Lorda Bajrona. Povratak u hotel. U večernjim satima mogućnost odlaska do Plake (boemska četvrt Atine) gdje možete doživjeti kako se Grci provode uz sirtaki i folklor. Noćenje.

5. DAN / PONEDELJAK - 02.01.2023 / ATINA - PODGORICA /
Doručak. Napuštanje hotela i slobodno vrijeme do polaska za Crnu Goru.  Predlažemo da posjetite Akropolj. Posjeta Akropolju počinje monumentalnim ulazom Propilejima, slijede hramovi posvećeni zaštitnici grada – Partenon i hram Atine Nike i na kraju Erehtejon – posvećen bogu Posejdonu. Sa Akropolja se pogled pruža na Dionisijevo pozorište, Herodotov amfiteatar, Agoru, Plaku, Likabetas, cijeli grad, more i luku Pirej. Nakon toga je predviđen polazak za Crnu Goru. Putovanje preko Albanije sa kraćim pauzama za odmor po potrebi grupe.

6. DAN / UTORAK- 03.01.2023. / PODGORICA /
Dolazak u Podgoricu. Kraj programa!
 
CIJENA ARANŽMANA: 200 €


CIJENA ARANŽMANA OBUHVATA:
- prevoz autobusom visoke turističke klase na navedenim relacijama
- tri noćenja sa doručkom u hotelu sa 3* u centru 
- panoramsko razgledanje grada u pratnji vodiča
- troškove organizacije putovanja
- usluge vodiča tokom cijelog putovanja
 
CIJENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:
- individualne troškove
- fakultativne izlete
-gradske lokalne takse (placaju se na recepciji hotela)

 - obavezno putno zdravstveno osiguranje koje se kupuje u agenciji (10 € )
Način plaćanja:
 -mogućnost plaćanja na 3 rate, s tim sto je  potrebno uplatiti prilikom prijave 70 eura, drugu ratu do 5. Decembra,  a zadnju ratu 7 dana prije putovanja
Za ovo putovane važe opšti uslovi putovanja turističke agencije Montesol travel

MINIMUM ZA REALIZACIJU JE 45 PUTNIKA.
 

NAPOMENA:

  • Validnost pasoša za ovo putovanje mora biti najmanje 3 mjeseca od završetka putovanja;
  • Smještaj je obezbijeđen u standardnim dvokrevetnim sobama. Ograničen je broj trokrevetnih soba i to samo za dvije odrasle osobe i jedno dijete do 12 godina. Jednokrevetne sobe se rade na upit.


PARTNERI
  • www.filiptravel.rs/
  • www.1atravel.rs
  • www.costacruise.com
  • www.alitalia.com
  • www.airserbia.com
  • montenegroairlines.com
  • www.msckrstarenja.com
  • www.turkishairlines.com